Racen

Stående jagthund

Braque Francais type Pyrenees tilhører gruppen for stående jagthunde – Gr. 7 (FCI Standard nr. 134).

E’freja Du Milobre De Bouisse

Familievenlig race

Racen er kendetegnet ved at være en intelligent, velafbalanceret, venlig og også social hund, der gerne omgås børn, og som let indgår i familien.


Her ses Ola Du Mont Caugts sammen med Jesper

Hunden er en jagthund, men den er ganske rolig indendøre, ynder selskab med mennesker, og den elsker hygge. Hunden bør derfor bo med familien, og ikke i en hundegård.

Jagtegenskaber

Racens jagtegenskaber kan på mange måder sammenlignes med Korthåret – og Gammel Dansk Hønsehund.

Racen er en kontinental stående hønsehund, der instinktivt tager stand ved færd. Den er en passioneret og arbejdsom jagthund, der bevæger sig med elegante bevægelser, og racen besidder et meget veludviklet jagtinstinkt.

Hunden kan anvendes i forbindelse med jagt på alle terræner, og den klarer alt slags vildt. Braque Francais type Pyrenees har en udmærket sporsans, og den er velegnet også til sporarbejde.

Samtidig er Braque Francais type Pyrenees fortrinlig til efterskudsarbejdet, hvor den gerne apporterer på såvel land som i vand.

 E’freja Du Milobre De Bouisse med en krikand

Et godt valg for den jagtinteresserede

Racen er efter vores mening et perfekt valg for den, der primært ønsker sig en trofast, hengiven og kærlig familiehund, og dernæst en hund, der kan udfylde rollen som jagthund.

Hunden er størrelsesmæssigt mindre end f.eks. Korthaaret Hønsehund, og lige præcis racens størrelse anser vi som et væsentligt aktiv for den jæger, der også til daglig ønsker at have sin jagthund i hjemmet.